Χαμομήλι 10ml

10.80

Εξάγεται από τα άνθη του φυτού, με απόσταξη ατμού. Μυρωδιά: Απαλή, λουλουδάτη και χρώμα υποκίτρινο σχεδόν διαφανές.

Περιγραφή

ΧΑΜΟΜΗΛΙ 20% 

ΧΑΜΟΜΗΛΙ – ΤΟ ΦΥΤΟ
Ή Ρωμαϊκό Χαμομήλι. Επιστημονική ονομασία: Anthemis Nobilis. Περιγραφή: Πολυετές φυτό της οικογένειας Αστεροειδών, παρόμοιο ως φυτό και ιδιότητες με το Γερμανικό. Καταγωγή: Ευρώπη, Μεσόγειος. Ιστορία: Το όνομά του προέρχεται από το αρχαιοελληνικό «μήλο χαμαί» (μήλο που βρίσκεται χαμηλά, στο έδαφος) λόγω του αρώματός του που θυμίζει μήλο. Ο ιατρός Αρίστων παρασκεύαζε την «κωλικήν», φάρμακο από χαμομήλι κατά «παντός άλγους». Η ιαματική του χρήση ξεπερνά τα 2.000 έτη κυρίως στη Μεσόγειο και την Αίγυπτο, όπου χρησιμοποιούνταν ως αντιπυρετικό και ήταν αφιερωμένο στον Ήλιο, θεό για την ίαση από μολύνσεις. Οι Σάξονες το θεωρούσαν ιερό φυτό.

ΧΑΜΟΜΗΛΙ – ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ «ΒΙΟΛΟΓΟΣ»
Τεχνική: Εξάγεται από τα άνθη του φυτού, με απόσταξη ατμού. Σύσταση: Με περιεκτικότητα κυρίως σε Εστέρες (αγγελικό και τιγλικό οξύ), Αλκοόλες (αμυλικές και ισοβουτυλικές) και Κετόνες (l-trans, πινοκαρβόνη, 1,8-κινεόλη, συστατικά που χαρίζουν στο έλαιο τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Μυρωδιά: Απαλή, λουλουδάτη και χρώμα υποκίτρινο σχεδόν διαφανές. Χώρα προέλευσης: Αίγυπτος

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
Με αιθέρια έλαια Περγαμόντου, Τριαντάφυλλου, Γερανιού, Λεβάντας, Κέδρου, Ροδόξυλου, Γιασεμιού, Λιβανιού, Μαντζουράνας, Υλάνγκ – Υλάνγκ.

Περισσότερα για την ασφάλεια στη χρήση των αιθέριων ελαίων εδώ

Κωδικός προϊόντος: 5213004630332 Κατηγορία:
16769

Επόμενο Προιόν

Νιαουλί 10ml
7.10
Περισσότερα